За клопотанням Генеральної прокуратури обрано запобіжний захід службовим особам, які звинувачуються в одержанні неправомірної вигоди 1,5 млн грн

У суботу, 13 серпня 2016 року, за клопотанням Генеральної прокуратури України, Печерським районим судом м. Києва обрано запобіжний захід керуючому філії ПАТ «Державного експортно-імпортного банку України» у м. Полтава та головному юрисконсульту цієї ж банківської установи у вигляді тримання під вартою, строком на два місяці.

Одночасно, згідно з вимогами ст. 183 КПК України, судом визначено альтернативний запобіжний захід у вигляді застави. Зокрема, керуючому філії визначено розмір застави у розмірі 1,37 млн грн, головному юрисконсульту – 689 тис грн.

Нагадаємо, 12 серпня 2016 року, управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України та співробітниками ГУБКОЗ Служби безпеки України задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди керуючим філії ПАТ «Державного експортно-імпортного банку України» у м. Полтава та головним юрисконсультом цієї ж філії у розмірі майже 1,5 млн грн за продаж нерухомого майна, яке перебувало у заставі ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України». В цей же день зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбачено ч. 4 ст. 368 КК України.

Наразі підозрювані перебувають під вартою.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *