Зовнішньоторговельний обіг Донецької області склав майже 2 млрд. доларів

З початку 2016 року Донецькою митницею ДФС оформлено понад 26,5 тис. митних декларацій, що на 8% більше, ніж за відповідний період 2015 року. З них 69% – на вивезення товарів за межі митної території України, 16 % – на ввезення на митну територію України, 15% – інші митні режими.

Зовнішньоторговельний обіг за січень-липень 2016 року склав майже 2 млрд. доларів. При цьому імпортовано товарів на суму близько 400 млн. доларів, експортовано – на 1,6 млрд. доларів. Значну перевагу (більш ніж в 4 рази) кількості митних декларацій при експорті у порівнянні з кількістю митних декларацій при імпорті обумовлює і один з найкращих по службі показників середнього часу митного оформлення експортних декларацій, який складає 31 хвилину. Дещо знизився і середній показник часу при митному оформленні імпорту і складає 1 год. 58 хвилин.

За сім місяців поточного року в Донецькій митниці ДФС оформлено зовнішньоторговельні операції 456 осіб. З них 53% – експортери, 31% – імпортери, 16% – ті, що здійснювали як експортні, так і імпортні операції.

За інформацією Головного управління ДФС у Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *