Юрій Гарбуз: «Будьмо гідними світлої пам’яті наших Героїв!» 24 серпня …

Юрій Гарбуз: «Будьмо гідними світлої пам’яті наших Героїв!»

24 серпня обласні урочисті заходи з нагоди 25-ї річниці незалежності України почалися з вшанування пам’яті генерал-майора Олександра Радієвського, Героя України, який звільняв від незаконних збройних формувань Сєвєродонецьк та мужньо загинув у боях за Лисичанськ.

У заході біля сєверодонецького пам’ятника Олександру Радієвському взяли участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, його заступники Володимир Гуц, Юрій Клименко, Ольга Лішик, співробітник ОДА, керівники силових і правоохоронних органів області, ветерани, громадськість міста та гості Сєвєродонецька.

З промовою до присутніх звернувся Юрій Гарбуз:

«Відзначення Дня незалежності України починається для нас із вшанування світлої пам’яті загиблих воїнів біля пам’ятника генерал-майору Олександру Радієвському. Так має бути! Адже вони поклали життя за нашу Свободу і Незалежність. Ми у неоплатному боргу перед їх рідними і близькими».

За його словами, найбільш хвилюючим моментом для нього стало знайомство з 6-річною дівчинкою – Аліною Гуртяк, – донькою загиблого Героя України Юрія Гуртяка:

«Я подарував дівчинці ікону – оберіг на все життя. Алінка міцно притисла образ до серця. Ця мить назавжди залишиться у моїй душі.
Будьмо гідними Подвигу наших захисників та майбутнього їх дітей!»

Слухаючи Юрія Гарбуза, люди не могли стримувати сліз та емоцій, бо на Луганщині немає сім’ї, якої б не торкнулися події останніх двох років.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанування світлу пам’ять українців, які загинули за суверенітет і незалежність рідної землі.

Завершився захід покладанням квітів до пам’ятника Герою України під виконання ансамблем «Радани» та симфонічним оркестром Луганської обласної філармонії української народної пісні «Плине кача по Тисині».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *