Учора на Нацраді реформ говорили про резерви дерегуляції. Резервів тут …

Учора на Нацраді реформ говорили про резерви дерегуляції. Резервів тут чимало. Наведу простий приклад. Підприємець хоче підключити до електромереж своє власне підприємство для того, щоб створити сто, тисячу, дві тисячі робочих місць.

Ми маємо зробити так, щоб він аж не помітив, як це відбудеться. Натомість зараз діє складна схема, чим і користуються обленерго, висуваючи бізнесу “нестандартні” вимоги. Міністерство енергетики та вугільної промисловості спільно з НКРЕКП уже готує рішення щодо зміни показників стандартного підключення об’єктів господарювання до електромереж.

Таких абсурдних ситуацій чимало. Мета, яка стоїть перед нами, – створення нормального бізнес-клімату, зниження тиску влади на бізнес, зменшення корупційних ризиків та скорочення витрат підприємцями часу і грошей на зайву бюрократію. В уряді проводиться аналіз сотень існуючих регуляторних актів. Як виявляється, досі ще діють навіть деякі акти радянських часів. Багато зайвого уже скасовано. Дуже багато зараз залежить від Верховної Ради – на черзі близько 40 законів, які потребують прийняття.

Перший Віце-Прем’єр Степан Кубів презентував, що вже зроблено у дерегуляції, що робимо в уряді зараз і що плануємо. Пропоную ознайомитися: http://www.slideshare.net/volodymyrgroysman/deregulation-2016

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *