В Миколаївці відкрито відновлене відділення Укрпошти

Сьогодні в Миколаївці після реконструкції та капітального ремонту урочисто відкрито відділення Укрпошти. Відділення було знищене проросійськими бойовиками у 2014 році. Кошти на відновлення знищених об’єктів інфраструктури Донеччини надає уряд Японії. Партнером відбудови є Програма Розвитку ООН (ПРООН).

В урочистій  церемонії відкриття взяли участь голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі, Заступник директора ПРООН в Україні Блерта Чела та інші офіційні особи.

Як зазначив під час урочистості Павло Жебрівський: «Справжні друзі, справжні братні народи проявляють себе в складних ситуаціях. Сьогодні уряд Японії, Представництво ООН надає нам дуже важливу допомогу у відбудові зруйнованої інфраструктури. Але не менш важливою є і моральна та політична підтримка Україні від Японії та усієї світової спільноти у цей складний для нас час. За кошти японського народу вже відбудовано лікарню, пошту та трансформаторну станцію в Миколаївці, насосну станцію в Краматорську, багато інших життєво важливих об’єктів у Словянську, Бахмуті та інших містах Донеччини. Український народ, громада Донеччини буде завжди пам’ятати про ту допомогу і підтримку, яку надає нам Японія».

Станом на сьогодні, внесок Уряду Японії для відбудови Донецької та Луганської областей в рамках Програми Розвитку ООН складає майже 19 млн доларів.

«У цей складний для України час, – наголосив Посол Японії в Україні Шігекі Сумі, – уряд Японії, народ  Японії  стоять пліч-о-пліч з Україною, незважаючи на те, що Японія знаходиться дуже далеко від України. Ми вважаємо, що принципи, за якими має існувати міжнародна спільнота ніколи не можуть бути порушеними. Саме тому Японія ніколи не погодиться із окупацію Криму Росією. Ми ніколи не погодимося на дестабілізацію Росією ситуації на сході України. Японія буде продовжувати санкції проти Росії. Наш народ буде продовжувати надавати фінансування на відновлення шкіл, дитячих садочків, лікарень та інших життєво важливих об’єктів, які були зруйновані на сході України».

Після відкриття поштового відділення високі гості взяли участь у закладенні Алеї Дружби на знак подяки від місцевої громади народу Японії за допомогу у відновленні міста.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *