Дмитро Сторожук провів зустріч з представниками бізнесу

У середу, 31 серпня 2016 року, відбулась зустріч першого заступника Генерального прокурора України Дмитра Сторожука з представниками бізнесу.

Раніше Генеральний прокурор України Юрій Луценко закликав українських бізнесменів направляти до ГПУ заяви про факти тиску та доручив Дмитру Сторожуку опікуватися цим питанням. На виконання цього доручення, сьогодні відбулась зустріч з п’ятьма бізнесменами, які звернулися за захистом своїх прав від свавілля окремих представників правоохоронних органів.

«За ініціативи Генерального прокурора України ми запроваджуємо таку практику спілкування з бізнесом щодо захисту їхніх прав, які було порушено правоохоронними органами», – повідомив Дмитро Сторожук. Також він пообіцяв об’єктивний та всебічний розгляд наданих скарг та доказів. За його словами, бізнес в Україні має почуватися захищеним і представники Генеральної прокуратури мають на меті зробити для цього все від них залежне.

Під час зустрічі окрім представників бізнесу та прокуратури також були присутні «адвокат бізнесу» Оксана Мальована та народний депутат Оксана Продан, яка подякувала Генеральній прокуратурі за дану ініціативу.

«Я дуже сподіваюся, що ті люди, які сьогодні звернулися за допомогою до ГПУ, зможуть відстояти свої права. З іншого боку, я сподіваюся, що ми будемо отримувати все менше звернень від бізнесу, які можливо мають на меті сховати свої якісь злочини, адже люди будуть бачити, що є зворотна реакція від прокуратури, і що прокуратура дійсно захищає закон незалежно від того, хто його порушує», – заявила Оксана Продан.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *