Досвід Донеччини щодо розвитку громадянського суспільства представлено на міжрегіональному рівні

29 серпня у м.Києві Програмою розвитку ООН проведено навчальний семінар з розробки регіональних цільових програм сприяння розвитку громадянського суспільства, участь в якому взяли заступник Міністра молоді і спорту України Олександр Ярема, представники профільних підрозділів Адміністрації Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, обласних державних адміністрацій та громадських об’єднань Дніпропетровщини, Донеччини, Закарпаття і Херсонщини, національні експерти.

Фахівці Донецької облдержадміністрації та обласної організації «Комітету виборців України» поінформували присутніх про стан впровадження в області Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства; висвітлили цілі, основні завдання та положення проекту відповідної обласної програми, розробленої спільно владою і громадськістю. Цей документ передбачає широкий комплекс актуальних заходів, спрямованих на зміцнення громадських об’єднань, підтримку місцевих ініціатив, залучення громадян до управлінського процесу, налагодження соціального партнерства.

Також повідомлено, що підготовці проекту обласної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Донецькій області на 2016 – 2020 роки передувала активна підготовча робота, у тому числі проведені у районах і містах інформаційні сесії, обговорення з громадськістю.

 

Навчальний семінар відбувся у рамках програми «Демократизація, права людини та розвиток громадянського суспільства в Україні», яка реалізується ПРООН за фінансової допомоги Міністерства закордонних справ Данії. Одним з напрямків програми є підтримка пілотних проектів у 4-х регіонах України щодо імплементації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *