Глава держави: Центр надання адміністративних послуг – це новий символ прозорої і ефективної влади




Президент Петро Порошенко в рамках робочої поїздки на Донеччину взяв участь у церемонії відкриття Центру надання адміністративних послуг Маріупольської міської ради.

Петро Порошенко назвав відкриття ЦНАП ще одним кроком до прозорості та відкритості влади, до боротьби з корупцією та бюрократією із використанням новітніх цифрових технологій.

«Центр надання адміністративних послуг – це новий символ Маріуполя, символ прозорої і ефективної влади – державної і місцевої. Мені приємно, що це є обличчя української влади», – сказав Глава держави і особливо наголосив, що нинішній його візит присвячений не військовим проблемам, а питанням відновлення регіону.

Президент підкреслив, що роботою Центру влада не лише демонструватиме відкритість та прозорість своєї роботи, а й те, що тепер населенню не потрібно буде чекати місяцями для того, щоб отримати ту чи іншу послугу.

«Одразу ж вони будуть вирішувати те, чого люди чекали днями, ночами, тижнями або місяцями. Всі кабінети будуть прозорими. І я думаю, що це є дуже правильна позиція», – сказав він.

На переконання Петра Порошенка, місцеве населення повинне мати можливість отримувати не лише послуги, які надає місцева влада. «Тут мають бути і фіскальна служба, і пожежники, і паспорт видаватися. Все, з чим людина зустрічається як дії влади – місцевої чи центральної – має бути сконцентровано саме тут. Це є майбутнє нашої держави», – зазначив Президент.

«Мені приємно, що за два роки ми кардинально змінюємо державу», – також додав Глава держави.

Президент наголосив, що за останній час відбулось багато змін – у галузі боротьби з корупцією, конституційна реформа в галузі судоустрою, децентралізація, завдяки якій у порівнянні з 2014 роком бюджет Маріуполя збільшився в два рази. «Це ті гроші, які зараз у розпорядженні громади, бо це є права, гроші і в той же час відповідальність. І це є спеціальна програма розвитку Донбасу», – сказав він.

Президент подякував всім, хто долучився до реалізації цього проекту у Маріуполі. Особливо відзначив підтримку США та програми USAІD. Обласна рада і USAІD вже підписали угоду, за якою планується відкриття таких центрів адміністративних послуг ще у чотирьох містах Донецької області. «Принципово важливо, що вони відкриваються і в інших містах, і дуже важливо, щоб вони відкривалися вздовж лінії зіткнення. Це наше завдання продемонструвати, наш механізм повернення українського суверенітету на окуповану територію, бо тут жити краще, ефективніше», – наголосив Петро Порошенко.

Центр надання адміністративних послуг у Маріуполі щодня зможе приймати до 1200 відвідувачів. Реалізація проекту «Реконструкція приміщення спеціалізованого дитячого кінотеатру ім. Лукова під Центр адміністративних послуг» у м. Маріуполь здійснюється за підтримки проекту USAID. Загальна вартість проекту – 22,0 млн грн.

ф

Робоча поїздка до Донецької області

31 Серпня 2016 – 15:08



























































ф

Робоча поїздка до Донецької області

31 Серпня 2016 – 15:08








Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області взяв участь у відкритті реконструйованого дитячого садка «Аліса», що розташований у селищі Мангуш, 31 серпня 2016 року

© Фото Михайла Палінчака































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *