Обстановка в районі проведення АТО станом на 2 вересня У цілому противник …

Обстановка в районі проведення АТО
станом на 2 вересня

У цілому противник дотримувався режиму припинення вогню. Обстрілів із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння не відмічено.
Водночас, командири з’єднань та частин 1, 2 армійських корпусів отримали дозвіл на застосування артилерії в разі виявлення пересування підрозділів сил АТО в нічний час.

Продовжується ведення противником розвідки сил АТО:
– відмічено безпілотний літальний апарат у зоні відповідальності ОТУ “Донецьк”;
– зафіксовані ознаки підготовки розвідувальних груп противника для диверсійно-розвідувальних дій у районах населених пунктів Луганське, Зайцеве, Красногорівка, Авдіївка, Мар’їнка, Новотроїцьке.

Зафіксовано чергові факти постачання військової техніки, боєприпасів та пально-мастильних матеріалів з території РФ до наступних населених пунктів:
Ровеньки – п’ять цистерн з пально-мастильними матеріалами (250 тонн);
Іловайськ – чотири цистерни з дизельним пальним (200 тонн), три вагони з боєприпасами, два танки Т-72, два вантажні автомобілі.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм, самохідних артилерійських установок та 122-мм РСЗВ “Град” у районах Горлівка, Калинове та Донецьк.

Російське окупаційне командування продовжує використовувати бойові дії на тимчасово окупованих територіях сходу України як полігон для утилізації артилерійських боєприпасів у яких закінчився термін придатності до бойового застосування, що у т.ч. призводить до збільшення втрат особового складу російських окупаційних військ.
1 вересня ц.р. під час “самопідриву” мінометної міни із партії “непридатних” боєприпасів, доставлених з Арсеналу (комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів) 1 розряду ЗС РФ (м.Кунгур, Пермський край), отримали поранення двоє мінометників мінометної батареї 2 мотострілецького батальйону 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ у т.ч. старший навідник ПАСІКА Олександр Олександрович (25.12.1988р.н.).
Серед артилеристів 1 АК ЗС РФ “кунгурські” боєприпаси давно отримали дурну славу з огляду на те, що більше 30% снарядів та мін “відбраковуються” вже під час огляду та підготовки до бойового застосування, а відсоток спрацювання решти не перевищує 50%.

Нагадуємо, що з Арсеналу (комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів) 1 разряду ЗС РФ (м.Кунгур, Пермська обл.) на тимчасово окуповані території сходу України не тільки постачаються боєприпаси, але й прибувають кадрові офіцери ЗС РФ для безпосередньої участі у бойових діях.
Головним управлінням розвідки МО України, у квітні ц.р., встановлено перебування на посаді “начальника службы ракетно-артиллерийского вооружения 7 отдельной мотострелковой бригады (Дебальцеве) 2 армейского корпуса (Луганск) Центра территориальных войск (Новочеркасск) Южного ВО (Ростов-на-Дону) ВС РФ” майора ЗС РФ ТІХОНОВА Сергія Володимировича (ТИХОНОВ Сергей Владимирович), позивний СТАРИЙ.

Для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях сходу України майор ЗС РФ Сергій ТІХОНОВ був відряджений у січні 2015 р. з посади начальника організаційно-планового відділу арсеналу (комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів) 1 розряду (м.Кунгур, Пермський край).

Нагадуємо про неминучість покарання за воєнні злочини, що не мають строків давності, та відповідальність за які передбачена нормами міжнародного і національного кримінального права.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *