На Одещині розслідуються факти зловживання під час експорту лісоматеріалів

Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, яке розслідується слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Одеській області, за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами чотирьох товариств з обмеженою відповідальністю, що призвело до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 364 КК України).

Установлено, що вказаними підприємствами, а також низкою інших суб’єктів господарювання спільно зі службовими особами фітосанітарної служби, портів, митних органів організували незаконний експорт лісоматеріалів із заниженням собівартості продукції, її фактичної кількості, з наданням до митних органів підроблених документів про походження товарів.

В рамках кримінального провадження проведено обшук на території Одеського відділення філії Центр транспортного сервісу «Ліски» ПАТ «Укрзалізниця», в ході якого виявлено 347 колод (приблизно 143 м3 або 3 вагони) немаркованого пиловника сосни.

Виявлені немарковані лісоматеріали, а також документація за протоколом обшуку вилучені та передані на відповідальне зберігання.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває.

Як відомо, Генеральний прокурор України Юрій Луценко неодноразово наголошував на необхідності підвищення ефективності виявлення, розкриття, розслідування кримінальних правопорушень за фактами незаконного поводження з лісовими ресурсами і деревиною, у тому числі її експорту за підробленими документами.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *