У Донецькій області перепоховали воїнів-визволителів часів Другої світової війни

У селі Рай-Олександрівка перепоховали рештки 43 воїнів, які звільняли Слов’янський район від фашистсько-німецьких загарбників. Нажаль, ідентифікувати вдалось лише двох, воїни були народжені на Алтаї.

Церемонія перепоховання раніше невідомих воїнів проходила за ініціативою пошукового загону «АДВІС «Плацдарм». Вони за підтримки місцевої влади та волонтерів змогли визначити імена двох бійців, роботи з пошуку імен та близьких ще 41 зараз ведуться.

У заході  брали участь заступник директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики – начальник управління з впровадження реформ та децентралізації облдержадміністрації  Людмила Биченко, голова Слов’янської районної ради Костянтин Черніков, голова Слов’янської райдержадміністрації Олег Власов, заступник керівника Штаба АТО зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Юрій Цурко, представники групи цивільно-військового співробітництва Штаба АТО. Також шану загиблим героям віддали представники місцевих ветеранських організацій, мешканці села та школярі.

«Ми знаходимось на священній землі, де відбувається перепоховання останків загиблих воїнів-визволителів. Ми не були в тих боях, але відчуваємо той біль, біль та горе рідних загиблих. Вічна пам’ять і шана загиблим в боях!», – звернулась до присутніх  Людмила Биченко.

Окрім цього,  вона закликала підлітків бути справжніми українцями та патріотами. Крім цього, Людмила Биченко побажала присутнім бути сильними та мужніми, адже тільки в єдності  країна зможе побороти ворога.

Пошук загиблих воїнів часів Другої світової війни – залишається одним із пріоритетів багатьох громадських формувань та органів влади Донецької області. Сьогодні  наш край як ніхто інший розуміє важливість повернення захисників додому, у пам’ять людей, хай і через багато років.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *