У збірній України спростували «новину» «Известий» про бойкот ЧС-2018 у Росії

У середу російські та деякі українські ЗМІ повідомили про буцімто намір України бойкотувати Чемпіонат світу з футболу 2018 року, який має відбутися в Росії. Однак, у збірній України заперечили таку «новину» і назвали її вигадкою.

«Влада країни і Федерація футболу України обговорюють можливість добровільної відмови від участі у світовій першості, що пройде в Росії в 2018 році», – таке повідомлення масово поширили ЗМІ, посилаючись на російське видання «Известия».

За інформацією «Известий», Національна збірна України з футболу в разі, якщо вона пройде кваліфікацію і проб’ється до фінальної частини чемпіонату світу-2018 в Росії, нібито може бойкотувати турнір через політичні мотиви. Також на сайті «Известий», посилаючись на власне джерело у Федерації футболу України, повідомили, що імовірність повного ігнорування чемпіонату зараз розглядається на рівні адміністрації організації і керівництва країни.

Таку «новину» передрукували Russia Today, «Политнавигатор», «Лента.ру», «Зік» та інші.

Пізніше на сайті російського телеканалу Life з’явився коментар Російського футбольного союзу щодо такої «новини». «Нехай сидять вдома, а чемпіонат світу пройде без них. Я думаю, що нічого страшного не трапиться, це їхні проблеми», – сказав віце-президент Російського футбольного союзу Микита Симонян.

Інформація про те, що збірна України має намір бойкотувати Чемпіонат світу з футболу 2018 року в Росії, не відповідає дійсності. Про це заявив прес-аташе української команди Олександр Гливинський у коментарі для агентства «ТАСС»:

«Не думаю, що це має місце. Думаю, що ця інформація – вигадка. Ми виступаємо у відбірковому раунді, і перед командою стоїть завдання посісти перше місце в групі і вийти у фінальну стадію чемпіонату світу. Іншого завдання немає», – сказав Гливинський.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *