СЛОВА НЕЗАЛЕЖНОСТІСлова мають унікальну здатність концентрувати в собі…

СЛОВА НЕЗАЛЕЖНОСТІ (00:02:26)
СЛОВА НЕЗАЛЕЖНОСТІ
Слова мають унікальну здатність концентрувати в собі безліч миттєвостей. Це події, переживання, якісь унікальні економічні та психологічні феномени, наші втрати і сподівання. Все у мові.
Ми взяли слово Незалежність. І проаналізували його за принципом подорожі в часі. СловОпис склав для вас нашу Незалежність із тих найважливіших слів, які характерні для цього чверть століття. Ми брали правдиві слова. Не пафосні, не гасла. Це гойдалка емоцій – від радості Референдуму про Незалежність до гіркоти анексії Криму.
Згадаймо гіперінфляцію, коли кожен мільйонер почувався злидарем, бартер, коли ми обмінювали борошно на картоплю, коаліціади та політичні війни, мілітаризацію дійсності. Але були й періоди оптимізму – ухвалення Конституції та політ у Космос, золото Олімпіад та перемоги на Євробаченні, вільне дихання для бізнесу й ейфорія Майданів. Ці слова допомогли відчути атмосферу, коли, здавалося, ось-ось, і стане краще. Не стало, хоча й могло…
Але найголовніший висновок від такої 25-річної подорожі: у нас є Незалежна Україна! Тож маємо шанс наповнювати наше життя і мову іншими словами, оптимістичнішими. І ми це зробимо, бо є в нас і бажання, і рішучість. Бо дуже любимо свою країну і віримо в її прекрасне майбутнє!
А якими словами ви б доповнили наш Словник Незалежності?
Отже, 25 років: відлік триває!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *