В департаменті екології та природних ресурсів обговорили проекти організації територій РЛП «Клебан-Бик» та «Краматорський»

8 вересня 2016 року в департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації на робочій нараді за участю в.о. керівників регіональних ландшафтних парків «Клебан-Бик» та «Краматорський» були розглянуті питання, пов’язані з розробленням Проектів організації територій зазначених парків, охорони, відтворення та рекреаційного використання їх природних комплексів та об’єктів.

Діючий Проект організації території РЛП «Клебан-Бик» був затверджений обласною радою ще у 2005 році. У зв’язку з розширенням території цього парку та потребою внесення змін та доповнень до діючої редакції Проекту, на замовлення адміністрації РЛП «Клебан-Бик» була розроблена нова редакція Проекту організації цього парку. Попередній варіант першого Проекту організації території РЛП «Краматорський» був розроблений у 2015 році.

Присутні обговорили проблемні питання, які потрібно врахувати в попередніх варіантах Проектів, зокрема, виготовлення сучасних планово-картографічних матеріалів, корегування запропонованих Проектами природоохоронних заходів. Особлива увага під час засідання приділена питанням налагодження адміністраціями парків конструктивного діалогу щодо розгляду попередніх варіантів Проектів заінтересованими сторонами для отримання відповідних пропозицій та зауважень, зокрема, в частині проведення функціонального зонування їх територій.

За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *