У Львові освятили унікальний греко-католицький храм

У неділю, 11 вересня, у Львові освятили унікальний греко-католицький храм святої Софії-Премудрості Божої, збудований на території Українського католицького університету.

Літургію з нагоди освячення храму очолив предстоятель Української греко-католицької церкви блаженніший Святослав (Шевчук). Ставши на коліна, блаженні ший Святослав виголосив спеціальну молитву освячення храму, пише у репортажі з освячення Zaxid.Net.

Фото Мирослава Пархомика/ZAXID.NET

Після цього у вівтарі храму заклали мощі блаженного Миколая Чернецького та окропили весь храм.

«Сьогодні в нашому університетському храмі ми відкрили джерело Божої мудрості для всіх, хто її шукає. Запрошую тепер вас щодня черпати з того джерела. Нехай цей храм буде найважливішою аудиторією для всіх студентів цього університету. Народна мудрість каже: «Вчених людей є багато, але мудрих мало». Нам би дуже хотілося, щоб серед великої кількості дипломованих спеціалістів були не тільки ті, які набралися людського знання, хоча і це потрібно. Важливо, щоб з УКУ виходили учні Христові», – сказав під час літургії блаженніший Святослав.

Він подякував усім, хто долучився до будівництва храму. «Ми бачимо, як відбудовуються сотні, тисячі храмів по всій Україні. Але сьогодні в Україні є багато зруйнованих душ, скалічених війною, неправдою. Тож після будівництва цього храму великим завдання університетської спільноти є відбудова храму людської душі», – наголосив голова УГКЦ.

Фото Мирослава Пархомика/ZAXID.NET

На освячення прийшли мер Львова Андрій Садовий, голова Львівської ОДА Олег Синютка, архієпископ львівський УГКЦ Ігор (Возьняк), духівництво та кілька тисяч вірян.

Крім того, наразі в храмі перебуває ікона Матері Божої «Милосердя двері», яку молитовною ходою перенесли сюди напередодні з собору святого Юра.

Раніше в храмі вже освятили дзвони, які назвали на честь святого Папи Івана Павла II, Патріарха Йосифа Сліпого та блаженнішого Мирослава Івана Любачівського. Найбільший дзвін важить 500 кг.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *