Антиіммігрантська партія «Альтернатива для Німеччини» здобула чималу підтримку на виборах у Берліні

Партія канцлера Німеччини зазнала втрат на недільних виборах у Берліні. У відповідь на це Анґела Меркель взяла на себе часткову відповідальність і обіцяла, що вже не буде повторення «хаотичного відкриття» кордонів для біженців, як це сталося торік.

Хоча вона захищала «політичне та етичне» рішення відкрити кордони для мільйона шукачів притулку, щоб запобігти можливій гуманітарній катастрофі, Меркель визнала, що зробила помилки, яких уникатиме в майбутньому.

Вона також сказала, що уряд «скоріше всього був не готовий на кінець літа 2015» року.

Християнсько-Демократичний союз Меркель здобув друге місце в Берліні із 17,6 відсотка голосів, що є найгіршим результатом в історії у столиці. Соціал-демократи здобули 22 відсотки голосів. Однак, з приводу втрат обох партій на користь інших, вони не мають достатньої підтримки для створення коаліційного уряду.

Правляча партія ХДС також втратила підтримку два тижні тому на виборах у землі Мекленбурґ-Західна Померанія, тоді як антиіммігрантська «Альтернатива для Німеччини» здобула майже 21 відсоток голосів. Створена три роки тому «Альтернатива для Німеччини» ввійшла вже до законодавчих органів 10-ти із 16-ти німецьких земель.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *