Генпрокурор Юрій Луценко взяв участь у засіданні комітету ПАРЄ з питань науки, освіти, культури і ЗМІ (ФОТО, ВІДЕО)

У понеділок, 19 вересня 2016 року, Генеральний прокурор України Юрій Луценко взяв участь у засіданні комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань науки, освіти, культури і ЗМІ.

Під час свого виступу Генеральний прокурор поінформував про результати роботи органів прокуратури.

«Генпрокуратура розслідує діяльність колишнього Президента України та його оточення, і лише в одній справі – справі керівництва податкової служби експертами встановлені збитки 40 млрд доларів США, які не потрапили до державної казни, а пішли в приватні кишені»,- зауважив Юрій Луценко.

Також Генеральний прокурор поінформував про найбільш резонансні кримінальні провадження у сфері корупції, які розслідує Генеральна прокуратура України, і наголосив на необхідності наступальної боротьби з цим ганебним явищем.

Крім того, Юрій Луценко повідомив, що одним із головних завдань, які він поставив перед собою, є повернення довіри до правоохоронної системи. «Для цього ми вперше розпочали таємну перевірку на доброчесність, і кожен громадянин України може зайти на сайт прокуратури, побачити податкову декларацію кожного працівника, починаючи з мене, і анкету доброчесності, де ми свідчимо, що не порушували ті умови, які можуть призвести до звільнення»,- повідомив Генпрокурор. Також він розповів про створення спільно з американськими колегами Генеральної інспекції, яка буде мати повноваження, в рамках Закону, в таємному режимі, перевіряти звернення про причетність будь-якого працівника прокуратури до корупційних правопорушень.

«Скажу відверто, ми чудово усвідомлюємо, що змінити нашу країну – це наше домашнє завдання. Але міжнародна підтримка цих процесів для нас є неймовірно важливою…Для нас важлива не стільки фінансова підтримка, хоч ми за неї дякуємо, не стільки навіть дипломатична підтримка – ми за неї дуже дякуємо, я маю на увазі санкції щодо агресора. Нам дуже важливо відчувати сигнал взаємного розуміння, спільної культури, приналежності до єдиної цілі – рухати простір свободи і демократії на Схід», – наголосив Генеральний прокурор.

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *