Президенти України та Аргентини визначили пріоритетні напрямки двостороннього співробітництва




В рамках участі у роботі 71-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй Президент України Петро Порошенко провів переговори з  Президентом Аргентини Маурісіо Макрі.

Глави держав окремо відзначили той факт, що зазначена зустріч між Президентами України та Аргентинської Республіки відбувається вперше за останні 16 років.

Сторони наголосили на важливості відновлення активних політичних та ділових контактів між двома державами на всіх рівнях.

Президенти двох країн підтвердили спільну зацікавленість у розвитку двосторонньої торговельно-економічної співпраці та визначили пріоритетні напрями: співробітництво у енергетичній сфері, ракето-космічній та авіабудівній галузі, а також сільському господарстві.

Петро Порошенко наголосив, що Україна завжди пам’ятатиме – Аргентина була єдиною з країн Латинської Америки, яка у лютому 1921 року визнала Українську Народну Республіку і встановила з нею дипломатичні відносини, а також першою з латиноамериканських країн визнала незалежність України 5 грудня 1991 року.

Маурісіо Макрі у свою чергу високо оцінив внесок чисельної української громади в розбудову Аргентинської держави, наголосивши на урочистому відзначенні у 2017 році 120-ої річниці перших українських поселень в Аргентині.

ф

Візит Президента України до Сполучених Штатів Америки

19 Вересня 2016 – 04:14


















































































































































ф

Візит Президента України до Сполучених Штатів Америки

19 Вересня 2016 – 04:14














































































Зустріч Петра Порошенка та Гілларі Клінтон, 19 вересня 2016 року

© фото Михайла Палінчака



















Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *