Заступник Генерального прокурора України провів зустріч зі Спеціальним представником Генерального секретаря Ради Європи у справах України

22 вересня відбулася зустріч заступника Генерального прокурора України Євгенія Єніна зі Спеціальним представником Генерального секретаря Ради Європи у справах України Режіс Брія.

Є. Єнін поінформував присутніх про пріоритети реформування органів прокуратури України, а саме проведення перевірок прокурорів на доброчесність, забезпечення діяльності Генеральної інспекції та створення можливості роботи у відомстві для осіб, які не мають досвіду роботи не тільки в органах прокуратури, а й в галузі права взагалі.

Також повідомлено про розробку робочою групою, утвореною Генеральною прокуратурою України, проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)».

Крім того, під час зустрічі сторони обговорили подальшу співпрацю та взаємодію щодо процесів реформування прокуратури України відповідно до кращих світових практик, зокрема надання технічної допомоги в рамках реалізації проекту Ради Європи "Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні".

Європейські партнери висловили готовність надавати Генеральній прокуратурі всю необхідну підтримку на шляху реформування органів прокуратури.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За матеріалами управління
міжнародно-правового співробітництва
та європейської інтеграції

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *