Обстановка в зоні АТО станом на 26 вересня На тимчасово окупованих …

Обстановка в зоні АТО
станом на 26 вересня

На тимчасово окупованих територіях сходу України противник продовжує порушувати режим припинення вогню.
На окремих напрямках здійснювались обстріли зі стрілецької зброї, протитанкових ракетних комплексів, 82 та 120-мм мінометів (особливо активно – у районі н.п.Авдіївка).

Основні зусилля противника зосереджувались на підтриманні боєготовності військ, ротації та посиленні передових підрозділів, поповненні матеріально-технічних засобів, інженерному обладнанні позицій на напрямках:
Маріупольський. До району н.п.Октябр переміщено снайперську групу 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ. Проведено ротацію передових підрозділів 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ.
Донецький. До вищого ступеня бойової готовності приводились: гаубичний самохідний артилерійських дивізіон окремої артилерійської бригади (Донецьк) та передові підрозділи 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК ЗС РФ.

Командування ЗС РФ продовжує постачання озброєння та військової техніки, а також матеріально-технічних засобів підпорядкованим з’єднанням та частинам 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ з території Росії:
до н.п.Харцизьк – шість цистерн з пально-мастильними матеріалами (300 тонн; чотири цистерни з дизельним паливом та дві з бензином), три танки Т-80, два бронеавтомобілі “Тигр”, два автомобілі зв’язку (на базі “Камаз”);
у напрямку н.п.Донецьк та Амвросївка відмічено переміщення змішаних колон військової техніки (50 од., у т.ч. три РСЗВ).

З огляду на проблеми з комплектуванням особовим складом 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, а також масових випадків відмови продовжувати участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України, російське окупаційне командування, спільно із співробітниками ФСБ РФ, нарощують заходи “примусово-добровільної” мобілізації у т.ч. шляхом фальсифікації кримінальних правопорушень.
З початку вересня ц.р., на території Ростовської та Воронезької областей, а також Краснодарського краю РФ та тимчасово окупованих територіях України, зросла кількість випадків, коли особам, затриманим за дрібні правопорушення навмисно підкидається зброя, набої, вибухові речовини та засоби підриву для примушення до підписання контрактів щодо проходження військової служби під загрозою кримінального переслідування.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *