А. Аваков: «Необхідно відділити розслідування тяжких злочинів від дрібних кримінальних проступків»

У тому разі, коли законодавці підтримають таке коригування норм Кримінального процесуального кодексу, слідчі матимуть змогу сконцентруватися на розкритті тяжких злочинів, не відволікаючись на дрібні кримінальні правопорушення. Про це глава МВС заявив сьогодні, 28 вересня, на брифінгу у відомстві.
За словами Арсена Авакова, наступного тижня на розгляд Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності планується внесення низки законодавчих актів. За деякими з них позиція МВС буде узгоджена з Генеральною прокуратурою України.

«Вони стосуються низки речей, які прописані в КПК та потребують корегувань відповідно до поточного законодавства. Наприклад, у КПК присутній такий термін як «кримінальний проступок», однак закону та розуміння кримінального проступку у нас немає», – зазначив Арсен Аваков, додавши, що в результаті зараз на кожного слідчого-поліцейського припадає по 400-600 кримінальних проваджень.

«Тобто людина розслідує умисне вбивство, тяжкий та складний злочин, а паралельно на ньому ще висить крадіжка курки. Ми хочемо дати слідству можливість сконцентруватися на важливих питаннях», – підкреслив Арсен Аваков.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *