Росія: слідство у справі збиття літака рейсу MH17 «упереджене і політично мотивоване»

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що нові висновки міжнародного розслідування у справі збиття авіалайнера рейсу MH17 над Донбасом у 2014 році підтверджують, що це слідство «упереджене і політично мотивоване».

«Росія розчарована тим, що ситуація навколо розслідування катастрофи «Боїнга» не змінюється», – заявила речниця МЗС Росії Марія Захарова після того, як оголошені раніше в середу в Нідерландах результати офіційно підтвердили причетність Росії до цього збиття, про яке говорять практично з часу трагедії.

За словами Захарової про результати розслідування, «самочинно призначати винного і вигадувати бажані результати перетворилося на норму для наших західних колег».

Вона також заявила, ніби «міжнародні слідчі усунули Москву від повноцінної участі у слідчому процесі». «Звучить як злий жарт, але Україну при цьому вони зробили повноправним членом Спільної слідчої групи, подарувавши їй можливість підробляти докази і обертати справу на свою користь», – заявила Захарова.

Крім того, стверджує речниця, «досі слідство продовжує ігнорувати неспростовні докази від російської сторони, незважаючи на те, що Росія фактично єдина, хто направляє достовірну інформацію і розкриває все нові дані».

Як твердить Кремль, радіолокаційні дані показали, що малайзійський авіалайнер рейсу MH17 безумовно не був збитий ракетою, випущеною з території, яку в 2014 році контролювали проросійські сепаратисти на сході України.

Міжнародні прокурори, які розслідували збиття літака, повідомили про свої висновки і сказали, що вони показали місце запуску і тип ракети «Бук», яку використано в атаці.

Відповідаючи на запитання про доповідь, прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков сказав журналістам, що дані, отримані російськими військовими вже ясно дали зрозуміти, що ракета не була запущена з контрольованої сепаратистами території, але з іншого місяця. «Радіолокаційні дані з перших рук ідентифіковали всі літаючі об’єкти, які могли бути запущені або були в повітрі над територією, контрольованою сепаратистами в той момент», сказав Пєсков.

«Ці дані чіткі … немає ракети. Якщо була ракета, вона могла бути запущена лише з іншого місця», заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *