Заступник Генерального прокурора України зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечіла

У середу, 28 вересня 2016 року, заступник Генерального прокурора України Євгеній Єнін провів зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечіла.

У ході зустрічі заступник Генерального прокурора поінформував італійську сторону про стан та пріоритети реформування органів прокуратури на тлі останніх змін до Конституції України щодо правосуддя, відзначив позитивне просування реформи та активну діяльність відомства на цьому напрямку.

Акцентовано увагу на створенні Генеральної інспекції, яка буде мати повноваження здійснювати нещодавно запроваджену перевірку доброчесності прокурорів з метою виконання одного з основних завдань, яке стоїть перед Генеральною прокуратурою на сьогодні – відновлення довіри суспільства.

Також під час заходу сторони обговорили питання двосторонньої співпраці під час кримінального провадження, зокрема успішне виконання запитів італійської сторони про міжнародну правову допомогу у кримінальній справі, розслідуваній за фактами викрадення у листопаді 2015 із музею Кастельвеккіо міста Верони 17 картин.

На даний час опрацьовується питання проведення урочистої церемонії передачі зазначених творів мистецтва до Італії.

У свою чергу, Давіде Ла Чечіла запевнив у підтримці Італійською Республікою комплексу реформ, які відбуваються в України, та готовності до продовження міжнародної співпраці у кримінально-правовій сфері.

 

         


За матеріалами управління
міжнародно-правового співробітництва
та європейської інтеграції

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *