Генеральна прокуратура України вживає заходи щодо повернення на користь державного банку безпідставно стягнутих коштів на суму понад 283 млн грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, Генеральна прокуратура України звернулася до суду із позовом про стягнення на користь публічного акціонерного товариства «Родовід Банк» (частка державної власності – 99,99%) безпідставно отриманих коштів у сумі понад 283 млн грн.

Встановлено, що на підставі незаконної угоди, яка визнана судом недійсною, на користь комерційної структури банком зайво виплачено 283 млн грн.

Судами позов прокурора задоволено повністю та стягнуто вказані кошти на користь публічного акціонерного товариства «Родовід Банк».
Водночас, не полишаючи спроб заволодіти коштами державного банку, товариство звернулося до суду із заявою про перегляд судових рішень про задоволення позову за нововиявленими обставинами.

Погодившись із доводами Генеральної прокуратури України, Київський апеляційний господарський суд 26.09.2016 залишив вищевказану заяву без задоволення, а судові рішення про стягнення на користь державного банку 283 млн грн – без змін.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *