Крим в іноЗМІ: «Путінський міст» може впасти

Немає нічого кориснішого для правильного розуміння себе, ніж погляд з боку. Як минулі кілька днів відобразилися у світових медіа, що було винесене у заголовки, а чому не приділили належної уваги ‒ у традиційному огляді Крим.Реалії.

«Путінський міст», що пов’язує Крим і Росію, може впасти», ‒ попереджає міжнародне видання Business Insider.

«Для того щоб зв’язати півострів з материковою частиною Росії, країна веде будівництво Кримського мосту, який, за оцінками, коштує від 3,2 до 4,3 мільярдів доларів. У будівництві мосту помітні деякі невдачі. Несприятливі погодні умови, зокрема і шторми у червні, привели до затримки проекту, змушуючи кораблі залишатися в порту і відволікаючи робітників від їхніх завдань. На додачу до сил, які не залежать від них, інженери також стверджують, що конструкція мосту є проблемною. Джерела з NPR стверджують, що міст будується в неправильному місці і неправильним способом, і буде чутливим до грязьових вулканів і землетрусів. Працівники мосту також скаржилися, що після того, як їм обіцяли платити 80 доларів на день і надавати передбачене житло і харчування, додаткові витрати на житло і витрати на харчування вирахували з їхньої зарплати. Окрім того, NPR повідомляє, що робітники, які робили перерви, в кінцевому підсумку були звільнені і відправлені додому без оплати».

Італійське видання il Velino передає слова лідера французького «Національного фронту» Марін Ле Пен, яка сказала, що визнає Крим російською територією.

«Беручи до уваги історичні реалії і з урахуванням вибору, чітко вираженого на референдумі про приєднання до Росії, визнаю Крим територією Росії, якщо я буду обрана», ‒ сказала Ле Пен.

«Антиросійські санкції, а також відмова Франції від постачання двох вертольотоносців класу Mistral в Росію не відповідає національним інтересам Парижа і його традиції ведення незалежної політики, зазначила вона. Французькі президентські вибори заплановані на весну 2017 року».

Надзвичайно популярною у світових медіа є новина про обрання «кримського прокурора» Наталії Поклонської до Держдуми Росії. Серед інших, китайське інформагентство Сhina News опублікувало замітку під заголовком: «Кримська красуня-прокурор, обрана членом Думи, йде у відставку з нинішнього поста». «Росія провела свої сьомі парламентські вибори 18-го числа цього місяця. Правляча партія «Єдина Росія» отримала 343 місця, ставши найбільшою партією у Державній Думі. ЦВК повідомила, що пані Поклонська була обрана для представлення російської партійної системи в Державній Думі. За її словами, вона подала заяву про відставку в канцелярію Генеральної прокуратури Російської Федерації».

У свою чергу, іспанський портал Тeinteresa повідомляє, що «відкрите слідство щодо зради кримських депутатів, обраних до російської Думи». «Український прокурор почав розслідування стосовно семи кандидатів, які отримали місця у Думі, або нижній палаті російського парламенту, на останніх виборах 18 вересня у Криму. Під слідством ‒ Руслан Бальбек, Михайло Шеремет і Наталя Поклонська ‒ кандидати від партії президента Володимира Путіна «Єдина Росія», і Костянтин Бахарєв, Світлана Савченко, Дмитро Бєлік і Андрій Козенко, обрані у якості кандидатів в одномандатних округах».

Спеціалізоване бізнес-видання Рroperty Хpress опублікувало новину про те, що банк «Росія» придбав 40% ТОВ «Акорд холдинг», яке через ТОВ «Акорд інвест» володіє ТОВ «Міжнародний аеропорт Сімферополь». Таким чином, банк виступить співінвестором будівництва нового терміналу у сімферопольському аеропорту. Новий термінальний комплекс має почати роботу влітку 2018 року і збільшити пропускну спроможність аеропорту з 5 до 6,5 мільйонів чоловік.

Американський журнал The Hill розмістив блог із заголовком «Розмістити запис прямо на Крим». «Рішення Володимира Путіна вторгнутися до Криму зводилося до одного фактору ‒ можливість. Україна була надірваною другою революцією упродовж десятиліття. Путін вирішив, що настав час скасувати рішення Микити Хрущова віддати Крим Україні в 1950-ті роки. Тільки архіви, в кінцевому рахунку, скажуть нам, що спонукало Путіна. Проте, Україна є цінною нагородою для Росії. Україна тримає кілька російських газопроводів до Західної Європи; вона забезпечує відкриття для Москви проекту військово-морських сил; і вона є домом російської цивілізації. Вторгнення Росії в Україну і захоплення Криму було актом агресії, здійсненої через неприкритий опортунізм, і заохочувалося нещасним записом адміністрацією Барака Обами порожніх погроз і безвідповідальних рішень».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *