Прокуратурою вжито заходів представницького характеру щодо стягнення на користь Міністерства охорони здоров’я України понад 3 млн грн

Органи прокуратури, діючи на захист інтересів держави у бюджетній сфері, вживають заходів до припинення порушень при виконанні державних контрактів.

Йдеться про те, що у квітні 2013 року між Міністерством охорони здоров’я України та приватним акціонерним товариством укладено договір про закупівлю вакцини від кору за державні кошти.

Однак, постачальником порушено умови договору та не поставлено фармацевтичні препарати у встановлені угодою строки, що відповідно до ст. 216, ст. 231 ГК України стало підставою для стягнення з останнього штрафних санкцій.

У зв’язку з цим, заступник прокурора міста Києва звернувся до суду з позовом про стягнення з товариства штрафу та пені за прострочення виконання зобов’язання.

Наразі, за принципової позиції Генеральної прокуратури України, Вищим господарським судом України залишено у силі постанову суду апеляційної інстанції, якою стягнуто із відповідача на користь Міністерства охорони здоров’я України майже 3 млн грн пені та понад 200 тис грн штрафу.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *