Прем’єр-міністр: Уряд готовий поглиблювати співпрацю з діаспорою

Президент Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій та Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підписали Меморандум про співпрацю між Кабінетом Міністрів України та Світовим Конґресом Українців, повідомляє VIDIA.

Кабінет Міністрів України та СКУ уклали цей Меморандум «визнаючи необхідність ефективної взаємодії Української держави із закордонними українцями, захисту людських, громадянських та національних прав українців у світі, утвердження незалежності і суверенітету України, забезпечення її територіальної цілісності, сприяння демократичному процесу в Україні, її євроінтеграційним та євроатлантичним прагненням», зазначають у прес-службі СКУ.

«Підписання цього Меморандуму є ще одним важливим кроком зі зміцнення співпраці СКУ з Кабінетом Міністрів України, насамперед у просуванні на міжнародному рівні інтересів України та українського народу», – заявив президент СКУ Евген Чолій.

«Світовий конгрес Українців відіграє важливу роль для підтримки України, для підтримки змін і реформ і відстоюванні правди і справедливості за межами нашої країни, на міжнародній арені», – цитує Володимира Гройсмана Урядовий портал.

Прем’єр-міністр подякував СКУ за допомогу Україні та активну позицію щодо відстоювання її інтересів, зокрема у контексті боротьби з російською дезінформацією за кордоном.

«Незважаючи не те, що ви знаходитеся далеко, але ви завжди з Україною і за Україну», – зазначив він.

У свою чергу, Уряд готовий поглиблювати двосторонню співпрацю та відданий проведенню змін у країні, запевнив Володимир Гройсман. «Наша взаємодія буде допомагати об’єднувати зусилля у цій справі», – зазначив він.

Нагадаємо, українська діаспора по всьому світу у п’ятницю, 14 жовтня, вийде на акцію«Stop Putin’s War In Ukraine 2.0».

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *