СБУ припинила діяльність масштабного виробництва контрафактних цигарок у районі АТО

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури припинили у Костянтинівці на Донеччині масштабне виробництво контрафактних цигарок, які постачалися на тимчасово окуповані терористами території.

Місцевий підприємець організував нелегальний цех у спеціально обладнаних приміщеннях у приватному секторі Костянтинівки. Правоохоронці встановили, що ділок замовляв тютюн та папір для цигарок з інших регіонів України. Готова продукція реалізовувалася як на контрольованій українською владою території, так і в тимчасово окупованих районах Донбасу.

Під час обшуків на підпільному виробництві та складських приміщеннях співробітники спецслужби вилучили 50 тисяч пачок фальсифікованих цигарок українських, російських та молдовських марок. Орієнтовна вартість продукції за цінами "чорного" ринку становить понад один мільйон гривень. Правоохоронці також виявили документи, що підтверджують протиправну діяльність, гроші в різних валютах, що еквіваленті понад 400 тисячам гривень.

За попередніми оцінками, чистий прибуток від нелегального бізнесу становив майже два мільйони гривень щомісяця.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, оперативники СБ України перекрили два канали поставок цигарок з цього виробництва до т.зв. "ДНР/ЛНР". У Луганській області правоохоронці також блокували продаж цих цигарок через одну з торговельних мереж.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *