Ситуація в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування

Протягом минулої доби в усіх контрольних пунктах в`їзду-виїзду пасажиро-транспортний потік залишався динамічним та інтенсивним. Загалом учора КПВВ перетнуло 27,9 тисяч осіб та 4,5 тисяч транспортних засобів.

Безпосередньо на лінії розмежування в зоні проведення АТО в контрольних пунктах в`їзду-виїзду перетнула така кількість осіб та транспорту:

«Зайцеве» – 7225 осіб та 1030 транспортних засобів;

«Мар’їнка» – 5940  осіб та 1185 транспортних засобів;

«Новотроїцьке» – 5945 осіб та 1295 транспортних засобів;

«Гнутове» – 3895 осіб та 940 транспортних засобів;

«Станиця Луганська» – 4910 осіб.  

Сьогодні зранку в КПВВ «Зайцеве» для перетину лінії розмежування знаходилося 50 автівок, які рухалися на в'їзд з неконтрольованої території та 200 автівок прямувало у зворотному напрямку. В «Мар’їнці» на в’їзд та виїзд перебувало 150 та 250 транспортних засобів відповідно. У контрольному пункті в`їзду-виїзду «Новотроїцьке» загалом знаходилося 30 автомобілів, які рухалися на виїзд, та 15 автомобілів прямувало на в’їзд. У КПВВ «Гнутове» зафіксовано 25 авто, які слідували на виїзд до неконтрольованої території, а на в’їзд – 18.

Прикордонники Донецького загону в КПВВ «Новотроїцьке» виявили 112 штук пластикових карток на пальне, які еквівалентні більше тисячі літрів бензину. Картки намагалися ввезти до неконтрольованої території автомобілем. Транспортний засіб передано представникам зведеної мобільної групи.

Також у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Гнутове» співробітники цього ж загону спільно з працівниками фіскальної служби виявили 2 транспортних засоби, якими перевозили через лінію розмежування 380 штук підшипників та 15 тисяч пачок сигарет на загальну суму майже 290 тисяч гривень з порушенням правил переміщення вантажів.

Крім того, в КПВВ «Зайцеве» правоохоронці Краматорського загону зафіксували два випадки, коли громадяни України намагалися «домовитися» про безперешкодний пропуск через лінію розмежування за грошову винагороду у розмірі 60 доларів США та 200 гривень. На свої пропозиції вони отримали від прикордонників категоричні відмови, після чого порушників було передано співробітникам Національної поліції в Донецькій області.

Через КПВВ «Зайцеве» на виїзд до неконтрольованої території прослідували 9 вантажних транспортних засоби з гуманітарним вантажем від благодійної організації «Людина в біді». Автівки перевозили для жителів Донецька продуктові набори загальною вагою майже 169 тонн.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *