Завершение спецоперации «Гейша». МВД Украины информирует.

Мы не имеем права озвучивать результаты деятельности правоохранительных органов Украины в отношении наших «клиентов». Это связано со многими факторами, которые могут навредить и их работе и нашей. Но это как-раз тот случай, когда наша полиция сочла нужным проинформировать общественность об одном из своих результатов. О том, как сложилась дальнейшая судьба только одного из них, скромно говорит МВД Украины. С остальными, выявленными нами информаторами пророссийских боевиков и российских террористов произошло то же самое. И будьте в этом уверены.

Протягом семи місяців 34-річний мешканець Торецька за допомогою соцмереж передавав горлівським бойовикам дані про позиції Збройних сил України. На совісті поплічника терористів, який маскувався під мирного жителя, – артудари по рідному місту. Крім того, чоловік мав намір взяти у полон військовослужбовця ЗСУ та передати у «ДНР».

Під час спецзаходів з виявлення терористів та їхніх поплічників інформація про те, чим займається слюсар місцевого підприємства, стала відома працівникам кримінальної поліції Торецького відділення. Чоловік був затриманий. Знаходячись у звільненому від бойовиків Торецьку, зловмисник збирав дані про пересування і дислокацію військової техніки Збройних сил України.

Інформатор налагодив контакти з жителями Торецька, які у 2014 році вступили у лави незаконних збройних формувань і після звільнення міста втекли в окуповану Горлівку.

Поліцейські встановили, що у грудні 2014 року підозрюваний через соціальну мережу познайомився з жінкою, яка на усіх фото, опублікованих у мережі на своїй сторінці, була у камуфльованому одязі із символікою «ДНР». Жінка просила чоловіка дізнаватися про позиції ЗСУ, переміщення техніки і військовослужбовців та пересилати дані у соцмережі.

Зловмисник спеціально вистежував місця дислокації військових і у листуванні повідомляв про кількість бійців в підрозділах ЗСУ, танків, БРДМ та іншої техніки, яка перебувала на оборонному рубежі поблизу Торецька.

Жінка, якій передавав інформацію затриманий, – 43-річна жителька Торецька, яка перебуває у розшуку за участь у НЗФ «ДНР» та злочини проти мирного населення.

Щодо інформатора відкрите кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч.1 ст. 256 (Сприяння учасникам злочинної організації) Кримінального кодексу України, яка що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Бахмутський відділ

поліції Донецької області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *