Обстановка в районі АТО станом на 2 жовтня На виконання домовленостей від 21 …

Обстановка в районі АТО
станом на 2 жовтня

На виконання домовленостей від 21 вересня 2016 року (Мінськ) на тимчасово окупованих територіях сходу України розпочався процес розведення сил.
1 жовтня ц.р. відбулось відведення підрозділів 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ з району н.п.Золоте.
У районі КПВВ “Станиця Луганська” інженерно-саперною ротою 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ проводиться розмінування місцевості. Відведення військ заплановано на 2-3 жовтня ц.р.
У районі н.п.Петрівське ознак підготовки противника до відводу сил не виявлено.
Разом з тим, на окремих напрямках противник продовжує порушувати режим припинення вогню та збільшив інтенсивність вогневого впливу на сили АТО з використанням 82-мм і 120-мм мінометів.

Основні зусилля противника зосереджувались на підтримці боєготовності військ, поповненні боєприпасів, підготовці до зимового періоду та удосконаленні інженерного обладнання переднього краю.

Здійснено ротацію та посилення передових підрозділів у районах:
н.п.Сокільники – 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ;
н.п.Олександрівка – 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ;
н.п.Докучаєвськ – 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ;
н.п.Красноармійське – 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.

Продовжується підготовка до зимового періоду ведення бойових дій. На 2 жовтня ц.р. у з’єднаннях і частинах 1 та 2 АК російських окупаційних військ заплановано проведення показових занять з переведення техніки на зимовий режим експлуатації.

15 жовтня ц.р. очікується прибуття комісії Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО (Ростов-на-Дону) ЗС РФ для перевірки служби тилу 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ у зв’язку із значними перевитратами та нестачею матеріальних засобів.

Противником продовжується активне ведення розвідки сил АТО з використанням безпілотних літальних апаратів (БПЛА). До повітряної розвідки позицій сил АТО на Новоайдарському, Сєверодонецькому, Донецькому та Маріупольському напрямках залучались шість БПЛА.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність самохідних артилерійських установок та 122-мм реактивних систем залпового вогню “Град” у районах н.п.Калинове, Дебальцеве та Митьково-Качкарі.

Триває підготовка до стратегічного командно-штабного навчання Стратегічних ядерних сил ЗС РФ, яке пройде у період 4-11 жовтня ц.р.
1 жовтня ц.р.:
проведено перевірку готовності чергових сил та засобів 27 ракетної армії (Владимир) Ракетних військ стратегічного призначення ЗС РФ до виконання завдань;
екіпажі трьох стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та трьох бомбардувальників Ту-22М3 командування дальньої авіації повітряно-космічних сил ЗС РФ виконали навчально-тренувальні польоти у повітряному просторі центральноєвропейської та північної частини країни.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *