Священик УГКЦ взяв участь у святкуванню з нагоди 5-річчя Музею української домашньої ікони «Радомисль»

1 жовтня 2016 року, в історико-культурному комплексі замок-музей «Радомисль» відсвяткували 5-річчя музею української домашньої ікони та старожитностей «Душа України».

В святкуваннях взяв участь священик протоієрей Віталій Сидорук, протопресвітер Житомирський. Від імені УГКЦ священик привітав засновницю музею Пані Ольгу Богомолець. Протоієрей у своєму слові він відзначив значущість музею в збереженні української культури, а зокрема домашньої ікони. На згадку про подію о. Віталій подарував музею факсимільне видання «Архиєрейський служебник і Требник Івана Боярського» – рукопис, якого корінням сягає ще 17 століття.

Зазначимо, що за 5 років свого існування замок-музей «Радомисль» став справжньою візитною карткою не лише Полісся, але й всієї України. «Музей української домашньої ікони XVII-XX ст., що знаходиться у «Замку Радомисль», є єдиним у світі музеєм домашньої ікони, найбільшим музеєм ікон у Східній Європі, а експозиція предметів християнського мистецтва «Душа України» – найбільшою християнською експозицією в країні. Його засновниця – відомий лікар та громадський діяч Ольга Богомолець, яка за 15 років зібрала і зберегла від знищення понад 5000 домашніх образів з усіх куточків країни. Сьогодні вони знаходяться у виставкових залах замку та відкриті для відвідувачів», – йдеться на сайті музею.

Прес-служба Київської архиєпархії

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *