Українська діаспора у Канаді провела загальні збори

Більше 250 делегатів з усієї Канади з’їхалися до столиці провінції Саскачеван, міста Реджайна, на XXV Конгрес українців Канади. Спільно вони переобрали на найближчі три роки голову КУК – Павла Ґрода, який і раніше обіймав цю посаду.

Окрім того, представники української діаспори узгодили спільну стратегію дій, повідомляє VIDIA.

Фото: Norbert K. Iwan

На обговорення було винесено багато питань: зовнішня політика Канади, постмайданна Україна, хід реформ, допомога діаспори, міжнародна підтримка України, українські культурні справи в Канаді, наука, навчання, міжурядові відносини.

Фото: Norbert K. Iwan

Як зазначили у прес-службі КУК, Павло Ґрод наголосив на пріоритетних завдання для Конгресу українців Канади на наступні три роки.

Серед них – продовження і розширення підтримки процесу реформ в Україні та зміцнення спроможності України захистити себе від війни Росії агресії; створення благодійного фонду для забезпечення довгострокового фінансового успіху і стійкості багатьох важливих програм КУК; розширення бази членства КУК і зміцнення існуючих організацій-членів; зміцнення конструктивних відносин з урядом Канади і виборними посадовими особами.

А ще – збільшення участі молоді у діяльності представництва української діаспори. Зазначимо, що цього року українські канадські молодіжні організації на з’їзді представляли понад 40 делегатів – майже вдвічі більше, аніж на попередньому конгресі 2013-го року.

Конгрес українців Канади – парасолькова організація, яка об’єднує всі українські громадські організації Канади. Заснована в 1940 році у Вінніпезі, нині вона складається із шести провінційних рад та 34 відділів у містах всієї Канади.

Нагадаємо, діаспора Канади закликала посилити санкції та дати Україні оборонну зброю.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *