Обстановка в зоні АТО станом на 6 жовтня Заходи з реалізації рамкової угоди …

Обстановка в зоні АТО
станом на 6 жовтня

Заходи з реалізації рамкової угоди щодо розведення сил на ділянках н.п.Станиця Луганська, Золоте та Петрівське противником не проводились.
Під час чергового раунду переговорів Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в Україні (5 жовтня ц.р., Мінськ) жодних рішень щодо імплементації угоди не прийнято.

Противник продовжує вогневий вплив на сили АТО.
Командуванням 2 АК (Луганськ) ЗС РФ надано дозвіл підрозділам
6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) та 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) на здійснення обстрілів позицій сил АТО з БМП та 82-мм мінометів у районах н.п.Попасна та Трьохізбенка з метою провокування вогню у відповідь.
Обстріли здійснювались зі стрілецької зброї, зенітних установок ЗУ-23-2, озброєння БМП, танків та 82-мм і 120-мм мінометів.
Для здійснення відеофіксації зазначених заходів під координацією представників Центру інформаційного протиборства Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО ЗС РФ до м.Стаханов прибула знімальна група російського телеканалу “LifeNews”.

Основні зусилля противника зосереджувались на:

підтриманні боєготовності та підвищенні боєздатності військ. До вищого ступеня бойової готовності приводились чергові розрахунки протиповітряної оборони 7 окремої мотострілецької бригади (Брянка) та підрозділи 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ;

посиленні передових підрозділів на напрямках:
Новоайдарський, Сєверодонецький. Переміщено: з м.Луганськ до н.п.Веселеньке – стрілецький взвод 11 стрілецького батальйону 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ; до району н.п.Сокільники – стрілецький взвод 16 стрілецького батальйону 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ;
Донецький. До н.п.Ясинувата прибув підрозділ 76 десантно-штурмової дивізії (Псков) повітрянодесантних військ ЗС РФ, частину особового складу переміщено на позиції 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ .

Противник продовжує ведення розвідки сил АТО.
Зафіксовано польоти чотирьох тактичних безпілотних літальних апаратів у зонах відповідальності ОТУ “Донецьк” та “Луганськ” (у смузі/на ділянках відповідальності 3 окремої мотострілецької бригади /Горлівка/, 11 окремого мотострілецького полку /Макіївка/ 1 АК /Донецьк/ та 6 окремого мотострілецького полку /Стаханов/ 2 АК /Луганськ/ ЗС РФ).

Командування ЗС РФ продовжує перекидання особового складу, постачання озброєння та військової техніки, матеріально-технічних засобів для забезпечення підпорядкованих з’єднань і частин 1, 2 АК з території Росії:
Маркине – 25 одиниць військової техніки, у т.ч. 122-мм гаубиці Д-30, самохідні артилерійські установки, зенітно-ракетні комплекси “Оса”;
Гусельщикове – 80 військовослужбовців ЗС РФ.

Чергові втрати особового складу ЗС РФ на сході України протягом доби склали троє вбитих військовослужбовців та 12 поранених зі складу
11 (Макіївка), 6 (Стаханов) окремих мотострілецьких полків 1 та 2 АК.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *