Добуто документи, що розкривають склад БТГр 7-ї в/бази, яка перебуває у «ростовсько-українському відрядженні»

Встановлено склад БТГр 7-ї військової бази, яка перебуває на бойовому чергуванні в прикордонному з Україною районі Ростовської області.

4 жовтня 2016 року міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm опублікувала матеріал під заголовком «Будні та свята ростовського резерву «армії новоросії», у якому було представлено моменти, пов’язані з бойовим чергуванням батальйонно-тактичних груп (БТГр) ЗС РФ у Ростовській області. Серед названих БТГр фіксувалася тактична група зі складу 7-ї військової бази (в/ч 09332 м. Гудаута, окупована Абхазія, Грузія) 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу.

Через кілька днів у розпорядження InformNapalm потрапив документ — відомість забезпечення, у якій зафіксовано склад та структуру батальйонно-тактичної групи 7-ї в/бази, яка перебуває  у «ростовсько-українському відрядженні». Поміркувавши, ми вирішили не розголошувати джерело витоку інформації. Повний формат фотоматеріалу збережено в наших архівах і в його автентичності немає сумнівів.

Примітка: крім опублікованої вище відомості про склад БТГр 7-ї в/бази, у розпорядженні InformNapalm на стадії вивчення інші важливі документи. 

Розбір документа — Список (підрозділів) на харчування  7 липня 2016 року — в/ч (п.п.) 09332 — 416 к/с (контрактників / строковиків)

  • 4-а мотострілецька рота — 56;
  • 5-а мотострілецька рота — 56;
  • 6-а мотострілецька рота — 60;
  • Мінометна батарея — 25;
  • Гранатометний взвод — 18;
  • Взвод управління — 13;
  • Взвод забезпечення — 18;
  • Медичний взвод  — 7;
  • Взвод РЕБ — 1;
  • Стрілецький взвод снайперів — 6;
  • Вогнеметний взвод — (1+1+7) 9;
  • Група СпП (зі складу №-ї бригади СпП) — 15;
  • Розвідувальна рота – ? (немає даних);
  • Обслуга БПЛА — 2;
  • 205-а ОМСБр — 2.
  • Всього: 418 військовослужбовців — 416 (7-ї в/б) + 2 (205 ОМСБр).

    З огляду на цей документ, видно, що основний кістяк БТГр 7-ї в/бази, що перебуває на бойовому чергуванні у Ростовській області укомплектований особовим складом 2-го мотострілецького батальйону  — 4-а, 5-а та 6-а мотострілецькі роти, мінометна батарея, гранатометний взвод, взвод управління, взвод забезпечення і медичний взвод.  Також до тактичної групи входять додані підрозділи (взводи, обслуги) роти РЕБ, стрілецької роти снайперів, вогнеметної роти, розвідувальної роти, роти БПЛА цієї ж військової бази. А також група спецпризначенців зі складу №-ї бригади (номер не фіксується) спеціального призначення ГРУ та військовослужбовці в/ч 74814 (205-а окрема мотострілецька бригада, м. Будьонівськ, Ставропольський край).

    За нашими підрахунками, станом на 7 липня 2016 року з 418 осіб БТГр 7-ї військової бази, які перебувають у бойовому відрядженні у Ростовській області, на забезпеченні перебували 288 осіб. І якщо відняти від загальної кількості 418 тих 288, які є на місці, виходить, що не вистачає 130 осіб. Виникає запитання: де решта 130 військовослужбовців, які входять до складу БТГр?

    Відповідь очевидна — по той бік кордону, у складі НЗФ т. зв. «новоросії», представлених у вигляді т. зв. армійських корпусів терористичних організацій «д/л нр», які на 70 % укомплектовані російськими кадровими військовими та найманцями з РФ. Тим більше, що InformNapalm не раз виловлював військовослужбовців цієї окупаційної військової бази, представлених в амплуа «місцевих бунтівних шахтарів» (див. 123). Про це не раз повідомляли також офіційні українські джерела (див. 4). Ми також не раз писали про масове вербування строковиків 7-ї в/бази в контрактники з метою подальшого направлення в «українське відрядження», про нагородження за результатами цих відряджень та про велику плинність кадрів (див. 567).

    Крім сказаного вище, з огляду на наші спостереження, слід зазначити, що 7-а військова база в Ростовській області також представлена щонайменше однією батареєю (6 одиниць) 152 мм самохідних гаубиць «Акація» та танковою ротою (10 одиниць)  «Т-90А», також батареєю РСЗВ «Град» та засобами ППО ЗРК «Оса», які не вказані у відомості тих, хто перебуває на забезпеченні. За нашими припущеннями, артилерія, танки та засоби ППО 7-ї в/бази, які перебувають в районі полігону Кадамовський, проходять окремими списками і додаються до тієї чи іншої БТГр як посилення за рішенням командування угруповання, або передані до складу нової 150-ї мотострілецької дивізії 49-ї загальновійськової армії з місцем дислокації у м. Новочеркаськ, ця дивізія на стадії формування.

    Склад і озброєння 7-ї російської окупаційної військової бази

    7-а Краснодарська Червонопрапорна орденів Кутузова та Червоної Зірки військова база, в/ч 09332 (Грузія, окупована Абхазія, м. Гудаута) складається з:

    Структура
    — Управління;

    — Чотири мотострілецьких батальйони;

    — Стрілецька рота снайперів;

    — Танковий батальйон;

    — Два самохідно-артилерійських дивізіони + одна батарея буксированих гаубиць;

    — Реактивний артилерійський дивізіон;

    — Протитанковий артилерійський дивізіон;

    — Зенітний ракетний дивізіон і зенітний ракетно-артилерійський дивізіон (входять до т. зв. Групи зенітних дивізіонів 7-ї в/бази);

    — Розвідувальний батальйон;

    — Рота БПЛА;

    — Інженерно-саперний батальйон;

    — Рота РХБЗ;

    — Батальйон управління (зв’язку);

    — Рота РЕБ;

    — Батарея управління та артилерійської розвідки (начальника артилерії);

    — Взвод управління та радіолокаційної розвідки (начальника протиповітряної оборони);

    — Взвод управління (начальника розвідувального відділення);

    — Ремонтно-відновлювальний батальйон;

    — Батальйон матеріального забезпечення №

    — Комендантська рота;

    — Медична рота;

    — Взвод інструкторів;

    — Взвод тренажерів;

    — Полігон;

    — Оркестр.

    У складі в/бази т. зв. авіаційна комендатура, яка забезпечує періодичні польоти авіаційної техніки ВПС /  ПКС ЗС РФ на аеродром Гудаута; Зенітно-ракетний полк (у минулому 100-й ЗРП в/ч 90100) у складі 2-х зенітно-ракетних дивізіонів в Агудзера та Приморському, у них на бойовому чергуванні по 8 одиниць ЗРК С-300, входить до складу т. зв. групи зенітно-ракетних дивізіонів 7-ї в/бази; Радіотехнічний підрозділ, чиї засоби чергування розгорнуто на території Сухумського аеропорту Бабушера.

    Озброєння

    — Танки Т-90А та Т-72Б3 —  41 од. (за іншими даними – 51 од.);

    — Бронетранспортери БТР-82АМ та БТР-80 — 156 од.;

    — Багатоцільові легкоброньовані тягачі БТ-ЛБ — 15 од.;

    — РСЗВ БМ-21 «Град» — 18 од.;

    — 152 мм САУ 2С3М «Акація» 36 од.;

    — 122 мм Гаубиці Д-30 — 6 од.;

    — 120 мм міномети 2С12 «Сани» 18 од.;

    — 100 мм протитанкові гармати МТ-12 «Рапіра» — 12 од.;

    —  Самохідних ПТРК 9П149 «Штурм-С» — 12 од.;

    —  Бронемашини типу БРДМ-2 — 4 од.;

    — ЗРК 9А33БМ2(3) «Оса» — 12 од.;

    — БМ 9А34(35) «Стріла-10» — 6 од.;

    — ЗСУ 2С6М «Тунгуска» — 6 од.;

    — ПЗРК 9К38 «Голка» (рос. – «Игла») — 27 од.
    На озброєнні в/бази стоять пускові установки ЗРК С-300ПМ — 16 од. Крім цього, згідно з «угодою між Російською Федерацією та т. зв. Республікою Абхазією про Об’єднане угруповання військ (сил) Збройних Сил Російської Федерації та Збройних Сил Республіки Абхазія», підписаною у Москві 21 листопада 2015 року, від т. зв. збройних сил Абхазії 7-й ВБ додано два окремих мотострілецьких батальйони, артилерійська та авіаційна групи, а також окремий загін спеціального призначення.

    У цих примітках в основному (за винятком кількох наших доповнень) використано дані сайту milkavkaz.

    За посиланнями нижче представлені 20 епізодів, у яких згадується в/ч 09332, зокрема, з фактами участі військовослужбовців 7-ї військової бази ЗС РФ у воєнній авантюрі проти України.

    Близько 10 нагороджених з 7-ї в/бази з окупованої Абхазії є у Базі даних та відеографіці «Нагородне тавро воєнних злочинців ЗС РФ», яку опублікувала наша спільнота 3 жовтня 2016 року.

    Судячи з кількості наших публікацій зі згадкою в/ч 09332, 7-а російська окупаційна база б’є всі попередні рекорди і є найбільш воюючим з’єднанням збройних сил Росії в Україні, що висвітлено в наших матеріалах:

    Ознайомитися з базою даних розслідувань InformNapalm, які доводять участь у бойових діях в Україні понад 75 військових підрозділів ЗС РФ, що описано у понад 150 інцидентах з участю російських військових, можна за посиланнями:

    Матеріал до публікації підготовлено на основі власного OSINT-розслідування. Автор Іраклій Комахідзе 

    (CC BY 4.0) Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

    Ми закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів у публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

    Джерело

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *