Схеми земельного рейдерства повинні бути припинені – Глава держави про підписання відповідного закону




Президент Петро Порошенко наголошує, що захист прав власності, економічних інтересів громадян та інвесторів, а також зменшення ризиків незаконного заволодіння майном, сприятиме боротьбі з рейдерством.

«Є категорично неприпустимими випадки земельного рейдерства, які ми спостерігали останнім часом. Я хотів би запевнити, що і я, як Президент, і Уряд на чолі з Прем’єр-міністром, і Верховна Рада, і коаліція швидко відреагували на подібні випадки, прийнявши відповідний Закон», – сказав Глава держави на четвертому засіданні Ради регіонального розвитку.

Петро Порошенко висловив сподівання, що, ухвалений 6 жовтня, Закон (№5067) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності», найближчим часом надійде і «буде підписаний і негайно втілений в життя».

Президент зазначив, що доручив Міністру внутрішніх справ, Міністру аграрної політики та Міністру юстиції сприяти «реалізації в повній мірі тих повноважень, які надає зазначений документ задля зупинки схем, які використовувались для рейдерства».

«Його (рейдерства – ред.) на селі більше не повинно бути», – підкреслив Петро Порошенко.

«Я хочу наголосити і головам обласних державних адміністрацій, і працівникам зазначених підприємств, щоб ця вакханалія з сьогоднішнього дня була зупинена. Зараз у вас для цього є всі повноваження», – зазначив Глава держави і додав, що триматиме вирішення цього питання на контролі.

На думку Президента, запровадження європейських стандартів захисту прав власності, економічних інтересів громадян та інвесторів упередить використання неіснуючих або підроблених судових рішень, внесення змін у реєстри, підробку рішень органів управління, подвійну оренду земельних ділянок та інші злочинні дії.

Президент також наголосив на важливості розширення повноважень громад, у тому числі і у земельній сфері.

«Розширення повноважень громад важливе і в земельних питаннях. Причому це, на моє глибоке переконання, має бути не лише в частині підвищення ефективності використання земельних ресурсів, а й в частині боротьби з корупцією», – сказав він.

ф

Засідання Ради регіонального розвитку

11 Жовтня 2016 – 15:13



























































ф

Засідання Ради регіонального розвитку

11 Жовтня 2016 – 15:13







































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *