Посол Словенії відзначила важливість антикорупційної душпастирської діяльності УГКЦ

Cьогодні, 12 жовтня, у будинку Патріаршої адміністрації у Києві Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав провів робочу зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Словенії пані Наташею Прах.

Під час зустрічі з Главою Церкви пані Посол відзначила суспільно важливу роль УГКЦ в розбудові громадянського суспільства в Україні. Вона подякувала за активну позицію Церкви як на внутрішньому, так і на міжнародному рівнях.

Представниця Словенії зазначила, що Словенія як член Європейського Союзу і НАТО є і буде на боці України в ситуації, яка склалася на Сході країни. А також висловила від імені Словенії готовність бути голосом у світі, який говорить правду про Україну на її захист, на захист її суверенітету та права.

Крім того, Надзвичайний і Повноважний Посол розповіла про свій нещодавній візит до Українського католицького університету. У зв’язку з цим пані Наташа Прах відзначила важливу й унікальну роль такого навчального закладу як для української освіти, українського суспільства, так і для Європейського континенту загалом. Адже УКУ готує спеціалістів, які потім працюють не лише в Україні, а й по всій Європі.

Насамкінець сторони обговорили антикорупційну душпастирську діяльність УГКЦ. Глава Церкви Блаженніший Святослав у свою чергу поінформував високу гостю, що однією з місій Церкви сьогодні є допомагати людям долати корупцію у своїх головах, перш за все.

Предстоятель Церкви відзначив, що він як Глава Церкви і єпископи Синоду УГКЦ весь час нагадують українському суспільству, можновладцям про зло, яке несе з собою корупція.

Блаженніший пригадав про Послання Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ про подолання моральної недуги корупції, про Послання до молоді на Квітну неділю та про Послання до духовенства УГКЦ на Страсний четвер. Усі ці послання в цьому році були присвячені темі корупції і шляхам душпастирської діяльності для боротьби з цим гріхом.

Пані Посол зацікавилася антикорупційною душпастирською програмою Церкви, яка була затверджена на цьогорічному Синоді УГКЦ у Львові. Вона відзначила важливість того, що не тільки держава декларує певні кроки в боротьбі з корупцією, але й Церква робить це. За її словами, цей факт є дуже важливим для європейського співтовариства. І це ще один аргумент, чому варто підтримувати Україну на її шляху.

 

Департамент інформації УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *