Заступник Генерального прокурора України Анжела Стрижевська провела зустріч із співдоповідачами Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи Й. Шуклою та А. Фішером

У понеділок, 17 жовтня 2016 року, відбулася зустріч заступника Генерального прокурора України Анжели Стрижевської із співдоповідачами Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Й. Шуклою та А. Фішером, які перебувають з робочим візитом в Україні.

У ході зустрічі заступник Генерального прокурора поінформувала європейських представників про поточний стан реформування системи органів прокуратури України, останні законодавчі зміни, у т.ч. до Конституції України, які вплинули на виконання прокуратурою її функцій.
Окрім того, Анжела Стрижевська повідомила про запровадження щорічної таємної перевірки працівників прокуратури з метою співставлення рівня життя прокурора та легальних джерел доходів його сім’ї, зазначених у декларації, а також розпочатий конкурс на зайняття посад в Генеральній інспекції – незалежного та професійного органу, покликаного здійснювати нагляд за дотриманням законності співробітниками прокуратури.

Крім того, представникам Комітету ПАРЄ надано вичерпні відповіді на питання, що їх цікавили, у зв’язку з моніторингом стану виконання Україною зобов’язань перед Радою Європи.

За результатами зустрічі сторони висловили переконання у подальшому розвитку співробітництва на принципах прозорості та відкритості.

 

 

 

 

 

 

 

За матеріалами управління
міжнародно-правового співробітництва
та європейської інтеграції

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *