Генпрокуратурою спільно з СБУ викрито незаконну спробу експорту деревини службовими особами одного із суб’єктів господарювання (ФОТО)

Генеральною прокуратурою України скоординовано спільні заходи правоохоронних органів по протидії незаконній вирубці лісонасаджень та експорту деревини.

Як результат встановлено, що службовими особами ряду державних лісогосподарських підприємств в період 2016 року, за попередньою змовою з суб’єктами господарювання, організовано протиправну схему розтрати деревини та продаж її без внесення до бухгалтерської звітності та без товарно-супровідних документів.

За цим фактом Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ та Головним управлінням контррозвідувального захисту економіки держави СБ України проведено слідчі дії, в рамках яких викрито незаконну спробу експорту деревини службовими особами одного із суб’єктів господарювання.

В ході обшуку вилучено понад 2,6 тис кубометрів державного лісу у вигляді пиломатеріалів на території Херсонського річкового порту. Деревина готувалась на експорт до Туреччини. Вартість деревини підраховується.

З метою забезпечення відшкодування завданої шкоди та надходження грошових коштів до бюджету, до суду подано клопотання про арешт вказаних лісоматеріалів, яке судом задоволено.

Наразі слідчі дії тривають, встановлено ряд інших фактів протиправної діяльності по вирубці та експорту деревини, щодо яких продовжуються заходи документування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *