Діаспора починає активну роботу із залучення інвестицій в Україну

Світовий конгрес українців (СКУ) створив Комітет з підтримки економічного розвитку України. Цей орган співпрацюватиме з українськими громадами у всьому світі, координуючи зусилля для залучення міжнародної спільноти до підтримки реформ та просування економічного розвитку України на світовому рівні.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на прес-службу СКУ.

«Ця ініціатива буде спрямована на те, щоб підвищити міжнародні торговельні можливості України, рекомендувати практичні заходи для покращення інвестиційного клімату в Україні та залучити до країни прямі іноземні інвестиції, просуваючи в той же час величезний потенціал України та її народу», – йдеться у повідомленні.

«Світовий конгрес українців рішуче підтримує реформи, які впроваджують владні структури України, та вірить у те, що Комітет з підтримки економічного розвитку України при СКУ буде сприяти посиленню міжнародної підтримки демократичного розвитку та економічного зростання України», – заявив президент СКУ Євген Чолій.

Його заступниця – Олена Кошарна – була призначена Головою цього комітету, а скарбник СКУ Зенон Потічний став його першим членом.

«Структурні реформи, які тепер відбуваються, є надзвичайно важливими для забезпечення стійкої макроекономічної стабільності та повернення до економічного зростання і процвітання українського народу. Для українців важливо відчувати підтримку потужної 20-мільйонної діаспори в її спробах, по-перше, сприяти експорту високоякісної продукції місцевого виробництва, по‑друге, залучати інвестиції для модернізації та доступу до нових ринків, по-третє, створювати робочі місця і, на останок, забезпечувати зростання їхніх доходів», – заявила Олена Кошарна.

Вона також закликала усіх членів СКУ приєднатися до цієї ініціативи.

«Розраховуємо на співпрацю з урядом, зацікавленими сторонами, інвесторами та громадою для сприяння економічним трансформаціям України», – додала Олена Кошарна.

Нагадаємо, раніше Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман робив заяву, що Уряд готовий поглиблювати співпрацю з діаспорою.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *