На Університетській пройшов фестиваль «День одной улицы»

В центрі Харкова пройшов вуличний фестиваль

Сьогодні, 23 жовтня, фестиваль «День однієї вулиці» відбувся на Університетській, яка на день перетворилася на пішохідну. Для всіх охочих організатори підготували багато сюрпризів – екскурсії, лекторій, лицарський турнір, дитяча кімната, музика, виставки та багато іншого.

З дванадцятої ранку на відвідувачів чекала насичена культурно-розважальна програма. Протягом дня проводились екскурсії присвячені історії вулиці Університетської та міста вцілому. Філіп Дикань розказував відвідувачам про «німецький» Харків. Іван Денисенко відкривав усім охочим таємниці харківських підземель. Дмитро Вулканов «покатав» харків’ян на машині часу, а Вікторія Антонова розказала про видатних людей, які жили чи працювали на Університетській. Андрій Парамонов та Іван Пономаренко знайомили містян з історією вулиці Університетської, а Костянтин Бондаренко розповів про її архітектурний вигляд. Крім того, у гостей фестивалю була змога відвідати екскурсії присвячені історії Успенського собору, університетської бібліотеки, будинку губернатора та інші.

В корпусі Української інженерно-педагогічної академії протягом дня на всіх охочих чекали міні-лекції на соціальні та історичні теми. Євген Кіося з освітнього проекту «15х4» розказав, навіщо популяризувати знання. Ганна Старкова з «Перекатиполіса» пояснила, чому соціальні проекти не потрапляють в випуски новин. Олена Зінченко («Детская площАРТка») розповіла про освіту дружню до дитини, а Галина Уварова («Соціальний вітамін») підняла питання мобільності молоді та студентства. Олексій Андрєєв розмірковував про створення пішохідного простору в центрі Харкова, а Антон Бондарєв розповідав про міфи та реальність історії міста. Також на слухачів чекали лекції про медіа-активізм, суспільні проекти, права людини, історію Харкова та інші.

Крім лекцій і екскурсій на відвідувачів чекало багато цікавинок. Протягом усього дня відбувався лицарський турнір з середньовічних боїв. Також працювали виставки: історична – «Говорящие кирпичи Виктора Иванова» та художня – роботи учнів художньої студії Aza Nizi Maza. В рамках фестивалю презентували проект «QR-гід по німецькому Харкову» та провели соціальну акцію «Парасолька надії» спрямовану на допомогу онкохворим дітям.

За музичну частину відповідали бандуристи з Харківського національного університету мистецтв та діджеї Sasha Yoda, David Pilgrim й Julia Joolz. А для молодшої аудиторії працював дитячий майданчик. Потрапити на усі заходи фестивалю можна було абсолютно безкоштовно.

«День одной улицы» відбувається в Харкові не вперше. Раніше фестиваль приймали вулиці Гоголя та Мистецтв і Старий Цирк.

"Gravel Walk" by The Rosen Sisters (http://myspace.com/therosensisters)

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *