Юриста із Москви російські ЗМІ видали за вбивцю «Мотороли»

Цими днями російські ЗМІ та сайти бойовиків повідомляли, що бойовика угруповання «ДНР» «Моторола» ймовірно вбив найманець із Латвії Марк Озоліньш. У публікаціях продемонстрували його фото. Як виявилось пізніше, на світлині юрист Максим Чапіс із Москви.

«Ймовірний вбивця, за інформацією інтернет-користувачів, був завербований СБУ і направлений в «ополчення» на початку 2016 року», – йдеться на сайті видання Sputnik. А посилається Sputnik на спільноту «Вестник Луганска» у Twitter. До матеріалу додали фото буцімто вбивці «Мотороли» – Марка Озоліньша.

Також у повідомленнях російських ЗМІ сказано, що Марк Озоліньш працював у парі з іншим найманцем, ім’я якого невідоме. А в так зване «ополчення ДНР» його ввели на початку 2016 року після вербування агентами СБУ. А також, начебто на передовій Озоліньш себе ніяк не виявляв і його завданням було увійти в довіру за допомогою підкупу потрібних людей.

Як виявилось, на світлинах представлених у ЗМІ – чоловік на ім’я Максим Чапіс. «Йому 35 років. Він проживає в Москві, працює генеральним директором підприємства «Промінформсервіс». Згідно з даними з Єдиного держреєстру фізичних і юридичних осіб, компанія займається оптовою торгівлею споживчими товарами», – пише «Страна.ua».

Максим Чапіс. Фото Facebook

У коментарі «Страна.ua» він запевнив, що ніколи не служив на Донбасі, а також, що був на Донбасі лише один раз, по дорозі до Криму. Чоловік повідомив так званій «МДБ» угруповання «ДНР» про це. За його словами, там «взяли це до відома».

У коментарі виданню «Известия» Максим Чапіс сказав, що використані світлині колись були на його сторінці у соцмережах, але в 2013 році він їх видалив. Його обурив такий фейк: «Просто коли твоє фото стоїть разом з інформацією, що ти ймовірний вбивця, в громадські місця навіть страшно виходити», – сказав він.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *