Президент Філіппін Дутерте знову погрозив розірвати зв’язки із США

Президент Філіппін Родріґо Дутерте знову у вівторок піддав критиці Сполучені Штати, що викликало непевність щодо відносин між багаторічними союзниками.

У зверненні до репортерів у Манілі перед відбуттям з офіційним візитом до Японії, войовничий Дутерте остеріг, що Філіппіни не дозволять, щоб Вашингтон ставився до них «як до собаки на прив’язі» і додав, що Сполучені Штати можуть забути про багаторічний договір про взаємну оборону, якщо він «досить довго» залишиться при владі.

«Очікую того часу, коли вже не побачу будь-яких військових сил або солдатів у моїй країні крім філіппінських військових», сказав Дутерте.

Це найновіші із ряду гнівних заяв і погроз, які Дутерте скерував проти Сполучених Штатів у відповідь на критику з приводу насильницької кампанії, в результаті якої з часу, коли він прийшов до влади 30 червня, загинуло майже чотири тисячі людей.

Під час державних відвідин Китаю минулого тижня він висловив намір розірвати всі зв’язки зі Сполученими Штатами, але пізніше заперечив, що в нього був такий намір.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *