Екс-директора ДП «Укрзалізничпостач» взято під домашній арешт

27 жовтня Солом’янський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід для екс-директора ДП «Укрзалізничпостач» (наразі філія ПАТ «Укрзалізниця») у вигляді домашнього арешту із застосуванням засобу електронного контролю (носінням електронного браслету). 

Посадовця підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах»). 

Нагадуємо, 26 жовтня детективи НАБУ затримали екс-директора ДП «Укрзалізничпостач».За версією слідства, дана особа підозрюється в організації у 2015 році закупівлі метизної продукції за завищеними цінами та попередньою змовою з постачальником, внаслідок чого ДП «Укрзалізничпостач» було завдано збитків на суму понад 20 млн грн.

У разі визнання судом провини йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Фото: 112.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *