6 Всеукраїнський форум ветеранів України

Сьогодні у Київській області відбувся 6 Всеукраїнський форум ветеранів України за участю представників більше 70-ти об’єднань. Цей форум об’єднав ветеранів та учасників антитерористичної операції, які пройшли крізь пекло війни та тих, хто сьогодні об’єднався заради спільного діалогу з владою.

Соціальний захист ветеранів – священний обов’язок держави яка повинна приділити максимальну увагу та забезпечити достойний соціальний захист. Вже 6 рік поспіль Всеукраїнський форум ветеранів України відкриває свої двері до діалогу між представниками громадських об’єднань та влади. Свою активну діяльність він розпочав ще з 2009 року.

Метою зібрання є налагодження комунікації між громадськими об’єднаннями, консолідація ветеранського руху для зміцнення безпеки та обороноздатності країни. Крім того, ціллю являється встановлення взаємодії між владою та ветеранською громадськістю для вироблення спільних рішень стосовно вдосконалення соціального та правового захисту вищенаведеної верстви населення.

Віктор Палій – Голова Ради громадської спілки «Координаційна Рада ветеранських громадських об’єднань України»:

«На жаль не в повній мірі і на цей раз нам вдалося досягти наміченого тому, що, як такого,  діалогу між вищими керівниками держави і центральних органів влади не відбулося. Держава на сьогоднішній день в особистості тих керівників, які очолюють відповідні центральні органи влади, не в повній мірі вирішує, а по окремих напрямах взагалі не чує. Або робить вигляд, що вона не почула. Якщо державні керівники до нас не прийшли, тепер ми змушені будемо йти до державних керівників колективно, і нести наші петиції. Іншого шляху ми на сьогоднішній день не бачимо».

Переживати усі негаразди, звичайно, краще разом. Діяльність форуму направлена на підтримку її членів. Сьогодні порушувалися основні питання, що турбують учасників, це теми пенсійного, медичного, соціального та санаторно-курортного забезпечення.

Петро Гаращук – генерал-майор:

«Ми об’єднані одним духом, одною заботою про збереження цілісності та  недоторканості нашої держави. А як держава про це дбає? Ви знаєте, на жаль хотілося б щось позитивне сказати, але позитивного мало».

Андрій Омельчук – представник державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО у Волинській області:

«Проблеми ветеранів по своїй суті вони дійсно однакові, як для старших поколінь так і для нинішніх ветеранів. Що мене найбільше зараз турбує, це роз’єднаність самих ветеранів, власне це призводить до слабкості усього ветеранського руху. В Америці, а це країна, яка безперервно воює і має величезний досвід соціального захисту ветеранів, є  менше пільг ніж існує у ветеранів України. Але система соціального захисту, система психічної, професійної адаптації, соціальної адаптації ветеранів, на порядок вища».

Олександр Сасько – член громадської Ради при Міністерстві Оборони:

«Форум призваний вирішити дві проблеми, два питання, ці питання в двох площинах. Це сама по собі система соціально-правового захисту, державно-соціальних гарантій, рівень життя, взаємостосунки держави і ветеранів і таке інше. Це великий пласт суспільних відносин, і вони дуже складні.»

Василь Шевченко – Радник Віце-премєр-міністра України:

«Є багато нарікань на форму соціального забезпечення як раз ветеранських організацій. Ну, і відповідно, як ви знаєте сьогодні цей процес потребує трансформування. Здебільшого це вже не повинно бути складовою опікування не тільки самих ветеранів, а й повноцінною опікою держави. Ми країна, яка знаходиться у стані війни, країна, яка не має іншого вибору ніж перемогти. Для того щоб перемогти, ми повинні перебудувати наше життя, наше відношення до ветеранів, нехай і маючи найскладніші дискусії».

«Координаційна Рада ветеранських громадських об’єднань України» на чолі з Віктором Палієм неодноразово зверталася до представників влади з пропозицією створити Міністерство у справах ветеранів. Саме цей орган і буде вирішувати всі питання ветеранів.

Проте, це звернення і досі залишається без уваги, так само, які і інші.

За матеріалами «Укрфільмресурс», наданими ІАЦ

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *