Генпрокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно громадянина Франції, який підозрюється у незаконному придбанні і контрабанді зброї та готуванні терористичного акту

Генеральною прокуратурою України направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно громадянина Франції за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 263, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201, ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 258 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, замах на контрабанду зброї та готування терористичного акту).

Встановлено, що вказана особа з метою підготовки та вчинення терористичних актів на території Франції з червня 2015 року, періодично приїзджаючи до України, вживала заходи щодо незаконного придбання значної кількості зброї та вибухових пристроїв у військовослужбовців Збройних Сил України.

У травні 2016 року в рамках здійснення негласної слідчої (розшукової) дії – контроль за вчиненням злочину – після проходження митного оформлення у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин» (Волинська область) протиправна діяльність іноземця припинена співробітниками СБУ.

Під час обшуку у нього вилучено: 5 автоматів АК-74 – 5,45 мм.; 2 гранатомети РПГ-7В; 18 пострілів (зарядів) до них; 5 ящиків із патронами 5,45 мм. загальною кількістю 5400 штук; 5 ящиків тротилових шашок загальною вагою 125 кг; 100 штук електродетонаторів.

Стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Кримінальне провадження розслідувалось Головним слідчим управлінням Служби безпеки України.

Державне обвинувачення підтримує Генеральна прокуратура України.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *