За рахунок малого та середнього підприємництва створено 2514 нових робочих …

За рахунок малого та середнього підприємництва створено 2514 нових робочих місць

У рамках реалізації Регіональної цільової програми «Залучення інвестицій, розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2016-2017 роки» проектів Програми розвитку ООН в Україні «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» й «Економічне та соціальне відновлення Донбасу» за фінансової підтримки Уряду Японії протягом 2015-2016 років впроваджується Програма створення нових робочих місць.
Так, в області було підтримано 15 проектів, що у свою чергу дало змогу створено 167 робочих місць.
У процесі виконання Навчальної програми ПРООН «Розвиток навичок підприємницької діяльності серед ВПО та місцевого населення Донецької та Луганської областей» протягом минулого та 9 місяців поточного років в області організовано 22 тренінги з розвитку бізнес-навичок тривалістю по 5 днів, в яких взяли участь 547 осіб.
У ході конкурсу Програми малих грантів в Луганській області із поданих 225 бізнес-планів підтримку отримали 37 суб’єктів господарювання на суму 5,2 млн грн. Реалізація зазначених проектів дозволить 112 робочих місць.
У ході четвертого раунду конкурсу програми малих грантів у 2016 році в Луганській області подано 346 бізнес-планів (із 1894 заявок, отриманих від заявників 8 областей, в яких проводився конкурс: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська, Луганська, Одеська, Полтавська, Харківська та м. Київ).
Після проведення технічної та експертної оцінок бізнес-плани передаватимуться на розгляд оціночного комітету, проведення якого заплановано на початок IV кварталу 2016 року.
За його результатами заявники зможуть отримати гранти у розмірі
до 200 тис грн на започаткування, відновлення або розвиток власного бізнесу (не більше 50 тис. грн на створення одного робочого місця).
З початку року в області за рахунок малого та середнього підприємництва створено 2514 нових робочих місць. За аналогічний період минулого року цей показник був менший у 1,5 рази та складав 1636 робочих місць.
На малих підприємствах створено 526 робочих місць, середніх – 73, фізичними особами-підприємцями ‒ 1915.
Найбільше нових робочих місць з’явилося створено у місті Сєвєродонецьку (674), Старобільському (379), Сватівському (145), Кремінському (141) та Новоайдарському (134) районах.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *