Генпрокуратура спільно з ДФС проводить обшуки на 50 об’єктах, які використовуються підприємствами групи «БРСМ»

Генеральною прокуратурою України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)), ч. ч. 1, 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України, досудове розслідування у якому проводить Головне слідче управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ «Нафтотрейд – 2015» упродовж 2014-2016 років під час проведення фінансово-господарської діяльності, пов’язаної з придбанням, виробництвом та реалізацією нафтопродуктів, внаслідок взаємовідносин із суб’єктами господарської діяльності, які входять до групи «БРСМ», умисно ухилились від сплати податків в особливо великих розмірах.

Окрім того, встановлені факти незаконного виготовлення та зберігання і транспортування з метою збуту, а також збут незаконно виготовлених підакцизних товарів – бензину та дизельного пального на нафтобазах та автозаправних станціях, які використовуються підприємствами групи «БРСМ».

Під час досудового розслідування судом задоволено понад 50 клопотань слідчих про проведення обшуку, погоджених Генеральною прокуратурою України.

Наразі працівниками органу досудового розслідування з метою виявлення і фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знаряддя злочину проводяться обшуки на 50 об’єктах, які використовуються підприємствами групи «БРСМ».

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *