Учасник Програми СБУ закликав розчарувавшихся у «русском міре» не боятися повертатися додому

Колишній прихильник т.зв. «ДНР» повернувся до мирного життя у рамках Програми Служби безпеки України «На тебе чекають вдома».
У 2014 році мешканець Донеччини, піддавшись пропаганді, приєднався до незаконних збройних формувань. Він облаштовував укріплення бойовиків, займався господарською діяльністю, здійснював пропускний режим.
Побачивши здирство, мародерство, безлад та беззаконня, які чинило керівництво т.зв. «новоросії», чоловік розчарувався і залишив своїх спільників. Оскільки він боявся кримінальної відповідальності за участь у НЗФ, то тривалий час не наважувався повернутись додому.
Інформація про добровільну відмову чоловіка воювати на боці терористів стала відома співробітникам СБ України, які запропонували йому долучитись до Програми «На тебе чекають вдома». На час перевірки його діяльності колишній бойовик знаходиться вдома зі своєю родиною та сприяв слідству.
Якщо в ході досудового розслідування буде встановлено, що мешканець Донбасу не брав безпосередньої участі у бойових діях та не вчиняв тяжких злочинів, то його буде звільнено від кримінальної відповідальності.
Ставши на шлях мирного життя, колишній учасник НЗФ упевнений у правильності свого рішення й закликає інших бойовиків не боятися та наслідувати його прикладу.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *