Голова СБУ взяв участь у засіданні Всеукраїнської Ради Церков

Голова Служби безпеки України Василь Грицак у Краматорську взяв участь у засіданні Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Перед початком засідання на базі "Сармат" відбувся спільний молебень за Україну, за участю офіцерів об’єднаного штабу ЦУ СБУ в районі проведення антитерористичної операції.
Голова СБУ подякував учасникам, що 25-те ювілейне засідання вони проводять не у теплих залах, а серед військових, які захищають Україну. "Впевнений, що всі ви повернетеся додому із світлими почуттями, адже отримали можливість на передовій подивитися в очі воїнам та помолитися за них", – підкреслив Василь Грицак.
На переконання Голови спецслужби сьогодні ворог змістив акцент агресії на внутрішнє життя українців. "Він намагається бити по нашій єдності, патріотизму та толерантності. Тому не лише нашим воїнам, а й усьому суспільству потрібна духовна опіка", – підкреслив Василь Грицак. За його словами, церква повинна активно сприяти поверненню в українські суспільні процеси населення окупованих територій.
Голова СБУ наголосив, що саме представники церков можуть стати ключовими учасниками процесу звільнення заручників. "Ми віримо, що навіть люди в яких не залишилося нічого святого, сприймуть вашу участь у переговорному процесі", – зазначив Василь Грицак. Він висловив особливу подяку духовним отцям за звернення до російських релігійних діячів і Всесвітньої Ради Церков посильно сприяти звільненню заручників. Під час засідання святі отці почули розповідь колишнього заручника терористів про нелюдське ставлення до них та поспілкувалися з родинами захоплених бойовиками українців.
Представники церков та релігійних організацій прийняли спільне звернення щодо утвердження миру та поступу українського суспільства. У ньому духовенство зокрема закликало до складання зброї тих, хто взяв її до рук незаконно, і тих хто прийшов на українську землю із злочинними та загарбницькими намірами.
Під час засідання учасники обговорили також розвиток інституту військових капеланів та участь церков у волонтерському русі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *